BBQ in de regen?! Een overkapping is uw redding

Een heerlijke zomerweek met een heerlijk briesje is achter de rug. Tijd voor een welverdiende BBQ! Beetje jammer dat het weer in Nederland dan weer niet meewerkt… Want, je raadt het al; regen. Super zonde, want nu vallen je BBQ plannen in het water. Maar, de regen hoeft geen roet in het eten te gooien. Er zijn veel slimme oplossingen waardoor het BBQ feestje gewoon door kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping, waar je de BBQ gewoon onder kunt zetten. Met alle verplichte veiligheidseisen bovendien is het een perfecte oplossing. Hieronder een rijtje met overkappingen die jouw redding in noodweer gaan zijn!

De Weinor Pergotex II

De Pergotex overkapping van Weinor is uniek in haar categorie. Ze heeft, in tegenstelling tot de andere overkappingen, geen glazen dak. De Pergotex wordt ook wel de cabrio onder de overkappingen genoemd. Dit omdat ze een flexibel vouwdak heeft, die ten allen tijde in en uit geschoven kan worden. Dankzij het flexibele vouwdak doet zij denken aan een cabrio. Het doek van de Pergotex is regenwerend en windbestendig. Hierdoor dient de overkapping niet alleen tegen de zon, maar tegen elk weertype. De afwatering is perfect weggewerkt in het design, waardoor je nooit tegen zo’n afschuwelijke waterpijp aankijkt. De Pergotex kan extra uitgerust worden met verticale zonwering of glaselementen, waardoor je het klimaat onder de overkapping beheerst. Dus, vanaf nu vertoef je in elk weertype heerlijk onder uw overkapping! Maak het nog mooier en kies voor de dimbare LED- verlichting, die in de horizontale balken geïntegreerd zijn.

De Lumenguard Buitentrend

Een andere oplossing, voor iedereen die van zon en schaduw wil kunnen genieten, is de Buitentrend van Lumenguard. De terrasoverkappingen van de Buitentrend zijn uitschuifbaar. De ene dag zit u onder de overkapping, beschut tegen zon of neerslag. De volgende dag geniet u van de volle zon. De Buitentrend is zo flexibel als een zonnescherm en zo groot en weerbestendig als een vaste overkapping. Afgewerkt met aluminium krijgt de constructie een strakke en slanke uitstraling. Het voordeel van deze terrasoverkapping is dat de buitenmuur nauwelijks belast wordt , zoals bij een knikarmscherm. De staanders en de liggers ondersteunen het zonnescherm. Daarom is deze overkapping ook voor uw gevel en uw terras geschikt!

Dankzij het ‘cabrio’ effect van deze overkappingen, zijn zij uitermate geschikt om onder te BBQ’en. Zodra de regen weer is weggetrokken, vouw je het dak op (vol automatisch natuurlijk!) en kun je als een volleerde BBQ chef shinen!

Meer weten? Klik hier

Neem direct contact op of kom gerust bij ons langs voor een kop koffie, we zitten in Deventer aan de Holterweg 8a.

Contactformulier