Hoe voorkom je een scheur in je zonweringdoek?

Niets is vervelender dan wanneer u heerlijk onder uw zonnescherm zit te ontspannen, er ineens een scheur zichtbaar is in uw zonweringdoek. Hoe komt het daar en, misschien nog wel belangrijker, hoe kunt u het voorkomen?

Mogelijke oorzaken scheur in de zonweringdoek

Een scheur in een zonweringdoek kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat het al een oud doek is, wat dus last heeft van slijtage. Onder A. van der Molen Zonweringen een oud doek verstaan wij een doek dat minimaal 15 jaar oud is. Indien er netjes mee om gegaan wordt, kan een doek wel 30 jaar meegaan! Zorg er dus ook voor dat u uw scherm niet uit hebt hangen tijdens slecht weer, zoals regen en hagel. Een zonweringdoek is gemaakt om u te beschermen tegen de zon, het is geen regenwering!

Tien tips om de levensduur van uw zonweringdoek te verlengen

Wij hebben 10 tips onder elkaar gezet om zuinig met uw doek om te gaan, zodat de levensduur verlengd wordt.

  1. Kies een doek met naden. Er staat minder druk op een doek met naden dan op een doek dat uit 1 stuk is gemaakt.
  2. Houd het scherm binnen tijdens slecht weer zoals regen, sneeuw en hagel.
  3. Verrast door een regenbui en is het doek toch nat? Laat hem uithangen en drogen. Pas als het doek droog is mag je hem binnenhalen.
  4. Ga niet aan het scherm en/of doek hangen om te kijken hoe sterk deze is.
  5. Druk in een gekke bui geen sigaretten uit op je doek.
  6. Laat de dealer elk jaar onderhoud plegen aan het scherm en doek.
  7. Toch liever zelf onderhoud plegen? Geen problem; wij adviseren om het doek schoon te maken met een harde, maar droge borstel.
  8. Hang geen natte was op aan je doek, de afdrukken van de wasknijpers zijn zichtbaar. En dat is geen gezicht!
  9. Een losse naad ontdekt? Trek deze er niet uit, maar bel uw zonweringspecialist!
  10. Toch een klein scheurtje ontdekt? Er bestaat ook zonweringdoeklijm, uitsluitend bij de zonweringspecialist aanwezig.

Aanschaf nieuwe zonwering

Voor aanschaf van uw zonwering of zonnescherm, moet u zich goed laten informeren door de specialist. Waar herkent u bijvoorbeeld een goed doek aan? Hierbij kunt u vragen naar de kleurechtheid van het doek, hoeveel garantie er op het doek gegeven wordt, etc. Tevens kunt u vragen wie de doekleverancier is, zodat u uiteraard zelf onderzoek kunt doen naar ervaringen van andere klanten. En als ik u 1 tip mag geven; kijk niet teveel naar het prijskaartje. Kwaliteit is nooit goedkoop, maar goedkoop is dikwijls duurkoop. Schroom niet om iets meer neer te leggen, u zult er dan ook jarenlang plezier van genieten!

Meer informatie

Wilt u meer weten over zonweringdoek of heeft u meer vragen over de aanschaf van zonwering of zonnescherm, neem dan vrijblijvend contact op of kom een keertje langs voor een kop koffie op onze locatie in Deventer.

Contactformulier