Solisystème bij A. van der Molen Zonweringen

Sinds de oude Grieken genieten mensen al van een pergola. Het is een mooie manier om uw leefruimte uit te breiden en te verfraaien of om voor een stukje beschutting te zorgen in uw tuin.

Wat voor type pergola het ook betreft, in feite is het een altijd populair gebleven terras voor vier seizoenen. De simpelste vorm is een constructie om klimplanten te geleiden, die gelijktijdig gezien kan worden als een soort serre die zonder bouwvergunning geplaatst kan worden.

De afgelopen decennia is er veel veranderd qua mogelijkheden en kwaliteit. De Bio-klimaat Pergola, het eerste type pergola van Solisystème is daarvan een voorbeeld. Met de draaibare lamellen en beweegbare goten is de bioklimatische pergola immers precies wat mensen willen in ons wisselvallige klimaat.

Een begrip in de pergolawereld

Eind jaren ’90 kwam Jean-Louis Castel op een prachtig idee, dat toen baanbrekend was en nu zo normaal lijkt. Door een unieke combinatie ontstond namelijk één van de meest opvallende verbeteringen in de wereld van tuininrichting: de eeuwenoude pergola met stroken lamellen op het dak.

Jean-Louis Castel noemde het de Bio-klimaat Pergola van Solisystème en vroeg er patent op. In onze regio hebben wij te maken met uiteenlopende weersomstandigheden. Dankzij de zogeheten regelbare stroken geïntegreerd in het dak van de pergola kunnen we veel vaker en langer buiten zitten.

De Pergola Arlequin is inmiddels de nieuwste creatie van Solisystème, met een dak bestaande uit kaders en verplaatsbare panelen.

Waarom kiezen voor Solisystème?

Solisystème produceert al sinds het begin van deze eeuw het bekende unieke pergolasysteem met de lamellen en biedt tegenwoordig ook pergola’s met panelen. Hieronder treft u negen voordelen op een rij:

 • Op elk gewenst moment kunt u van uw tuin genieten. Bij regen kunt u onder uw pergola veranda zitten: een stevige wind maakt niet meer uit, indringende zonnestralen kunt u maskeren met een juiste stand van de lamellen.
 • Als u in de donkere maanden meer lichtinval in uw woning wilt hebben, kunt u de stand van de lamellen daarop aanpassen.
 • Het kan handig zijn om in de koude maanden de pergola te sluiten, zodat u deze overdekte plek kunt gebruiken voor de opslag van bijvoorbeeld tuinmeubels, fietsen of andere spullen die beter niet in aanraking kunnen komen met vocht en kou.
 • Er is geen gebruik gemaakt van bijvoorbeeld Douglas hout, want Solisystème levert aluminium pergola’s. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele houtrot en jaarlijks onderhoud. Zeker als u de pergola laat begroeien met bijvoorbeeld een klimplant, kan het onderhoud van hout tijdrovend zijn.
 • Ieder ontwerp is een uniek staaltje maatwerk.
 • Er is een kleurkeuze uit meer dan vijfhonderd RAL-tinten.
 • Met hoogwaardige aluminium profielen die altijd van de eerste smelting zijn, heeft u een gegarandeerde kwaliteit.
 • De buisvormige constructie en de dubbelwandige lamelstroken of panelen garanderen een uitstekende weerstand tegen wind, hagel of sneeuw.
 • Er worden uitsluitend corrosievrije bouten en moeren gebruikt.

Accessoires voor de pergola van Solisystème

Veel mensen kiezen om allerlei redenen voor extra opties bij hun pergola. Hieronder noemen we enkele van de meest voorkomende:

 • Verwarming.
 • Een geïntegreerde detector voor het meten van neerslag, wind en temperatuur.
 • Ingebouwde LED-verlichting.
 • Een overdekte hot tub.

Prijs Solisystème Pergola

De prijs van een pergola van Solisystème is onder andere afhankelijk van de afmetingen van de pergola en de vraag of u wel of niet kiest voor elektronische bediening. Vanzelfsprekend hangt de prijs ook af van eventuele accessoires. In ieder geval krijgt u een royale garantie op zowel montage, aluminium als bewegende onderdelen.

Meer informatie over Solisystème kunt u vinden via: https://www.solisysteme.com/nl/home-nl/

Montage

De montage van de unieke Solisystème pergola’s met kantelbare lamellen of verplaatsbare panelen kunt u laten uitvoeren door gecertificeerde monteurs. In Oost-Nederland kunt u daarvoor terecht bij A. van der Molen Zonweringen in Deventer, dé expert op het gebied van zonweringen en terrasoverkappingen.

Als u belangstelling heeft voor de producten van Solisystème of vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op of kom langs om bij een lekker kopje koffie uw wensen te bespreken met onze adviseurs. U kunt bij ons bedrijf een model in werking zien.

Offerte aanvragen

Snel een passende offerte? U vraagt het aan door op onderstaande link te drukken

Openingstijden

Maandag: Op afspraak
Dinsdag: Op afspraak
Woensdag: 12:30 – 17:00
Donderdag: 12:30 – 17:00
Vrijdag : 12:30 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 14:00 
Zondag Gesloten