Hordeuren

Op deze pagina leest u meer over de volgende Unilux hordeuren:

 • Rolhordeur COMFORT
 • Plisséhordeur PLISSÉFIT
 • Dubbele Plisséhordeur PLISSÉFIT
 • Vaste hordeur LUXE
 • Schuifhordeur LUXE

Ook leest u meer over toepassing, onderhoud, montage, reparatie en totstandkoming prijzen van deze hordeuren.

Rolhordeur COMFORT

Gemak, gebruiksvriendelijk en duurzaam zijn de sleutelwoorden van deze COMFORT rolhordeur. De cassette van deze rolhordeur is slechts 42,5 mm. Het (standaard) zwarte gaas zit los in de geleiders en is dus NIET WINDVAST. Het gaas rolt zich op. De treklijst kan vanuit het midden bediend worden zonder dat deze schuin trekt. Mocht er onverhoopt toch tegen het gaas worden gelopen, dan volstaat openen en sluiten meestal al om het gaas weer in de geleiders te krijgen. De bedieningslijst rolt snel op en stopt tegen de cassette. De rolhordeur COMFORT is geschikt voor montage op de dag (= kozijn).

De COMFORT is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010, 9006 en in de structuurlakken 7016 en 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Rolhordeur COMFORT

 • bij draaideuren en
 • bij schuifpuien.

Onderhoud

Dit type hordeur vraagt weinig onderhoud. Het vuil van de geleiders, cassette en het gaas kan door middel van een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel verwijderd te worden. Eventueel kunnen de geleiders worden gesmeerd met (uitsluitend) siliconenspray. Daarna werkt uw rolhordeur als het goed is weer naar behoren.

Plisséhordeur PLISSÉFIT

In het jaar 2000 introduceerde Unilux als eerste de zogenaamde Japanse plisséhordeur in Europa. In 2012 werd de vernieuwe plisséhordeur PLISSÉFIT geboren. Fraai en strak vormgegeven met een uiterst lichte bediening: de nieuwe standaard in horren! Momenteel is de PLISSÉFIT de meest verkochte hordeur van Nederland. Het (standaard) zwarte gaas vouwt op in een cassette en is daarmee een duurzaam product. Het hele systeem is waterbestendig. De PLISSÉFIT kan zonder extra hulpprofielen direct in of op de dag (= kozijn) geplaatst worden. Het strakke design zorgt voor een onopvallende aansluiting bij het kozijn. De hordeur kan in elke positie open blijven staan en klapt dus niet dicht. Wel zo handig als u met een vol dienblad naar uw terras of tuin wilt gaan. Met een ondergeleider van slechts 3 mm is de doorgang onbelemmerd. Als de deur niet gebruikt wordt, is het advies om deze met de zogenaamde twistlock te vergrendelen.

De PLISSÉFIT is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010 + 9006 en de structuurlakken 7016 en 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Plisséhordeur PLISSÉFIT

 • bij draaideuren en
 • bij schuifpuien.

Onderhoud

Dit type plisséhordeur vraagt weinig onderhoud. Het gaas kan worden schoongespoeld met leidingwater.

Dubbele Plisséhordeur PLISSÉFIT

De dubbele plisséhordeur PLISSÉFIT is vooral geschikt voor openslaande tuindeuren en grote schuifpuien. Deze hordeur kan grote openingen afsluiten voor insecten. Bij de opening wordt aan beide zijden één plisséhordeur geplaatst, die in het midden tegen elkaar sluiten door middel van een magneetsluiting. Deze sluiting is verwerkt op de plaats waar gewoonlijk de borstel zit. Daardoor valt deze helemaal niet op. De onder- en bovengeleider vormen, omdat ze doorlopen, één geheel met het kozijn. De (dubbele) plisséhordeur PLISSÉFIT is de meest verkochte hordeur van Nederland. Het (standaard) zwarte gaas vouwt op in een cassette en is daarmee een duurzaam product. Het hele systeem is waterbestendig. De dubbele plisséhordeur PLISSÉFIT kan zonder hulpprofielen zowel in als op het kozijn geplaatst worden.

De PLISSÉFIT is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010 + 9006 en de structuurlakken 7016 en 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Dubbele Plisséhordeur PLISSÉFIT

 • bij schuifpuien en
 • bij openslaande tuindeuren.

Onderhoud

Dit type plisséhordeur vraagt weinig onderhoud. Het gaas kan worden schoongespoeld met leidingwater.

Vaste hordeur LUXE

Solide, betrouwbaar en duurzaam. Dat zijn de kernwoorden die horen bij de vaste hordeur LUXE. Dankzij een profiel van maar liefst 47 mm breed en inwendige verbindingen is deze hordeur uitermate geschikt voor horeca toepassing. Het (standaard) zwarte gaas zit opgespannen in een scharnierend frame. Standaard heeft de LUXE een aluminium schopplaat. Als optie kan in het midden, links of rechts een duwplaat gemonteerd worden. Een verticale duwplaat is ideaal in een omgeving met kleine kinderen, en dan in combinatie met petscreen horgaas. Dit petscreen gaas is 7x sterker dan normaal gaas. Ideaal dus met kleine kinderen en/of dieren. Daarnaast is er tegen meerprijs zogenaamd pollengaas leverbaar, om hinderlijke pollen buiten de deur te houden. Heeft u een kat die graag in- en uitloopt, dan is er de mogelijkheid om tegen meerprijs een kattenluik in de vaste hordeur LUXE te installeren. Deze hordeur heeft RVS handgrepen en een borstel van 8 mm rondom. Handig is dat de vaste hordeur LUXE heel eenvoudig uit de scharnieren getild kan worden.

De LUXE is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010 + 9006 en de structuurlakken 7016 en 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Vaste hordeur LUXE

 • bij draaideuren.

Onderhoud

Dit type vaste hordeur vraagt weinig onderhoud. Als de hordeur langere tijd niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld in de winter, dan kan deze uit de scharnieren getild worden en op een droge plek opgeborgen worden. Het vuil van profielen en gaas kan met een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel worden verwijderd.

Schuifhordeur LUXE

Deze hordeur is een ideale oplossing voor grote deuropeningen en schuifpuien. Net als de vaste hordeur LUXE is deze schuifhordeur LUXE geschikt voor horeca toepassing. De basis wordt gevormd door vaste hordeuren. Door plaatsing in rails zijn deze deuren als schuifhordeuren toepasbaar. Een lange levensduur is gegarandeerd dankzij strakke rails boven en onder en door gebruik van glijblokken in plaats van storingsgevoelige wieltjes. Het is mogelijk om meer hordeuren op rails te plaatsen: door het gebruik van dubbele geleiders kunnen hordeuren achter elkaar langs worden geschoven. Zo ontstaat een dubbele schuifdeur of duo-schuiver. Door borstels met aangepaste hoogten wordt een insectendichte aansluiting verkregen. Het (standaard) zwarte gaas zit opgespannen in een schuivend frame. Net als bij de vaste hordeur LUXE is petscreen gaas een optie. Petscreen gaas is 7x sterker dan normaal gaas. Ideaal dus met kleine kinderen en/of dieren. Daarnaast is er tegen meerprijs zogenaamd pollengaas leverbaar, om hinderlijke pollen buiten de deur te houden. Heeft u een kat die graag in- en uitloopt, dan is er de mogelijkheid om tegen meerprijs een kattenluik in de schuifhordeur LUXE te installeren. Deze hordeur heeft RVS handgrepen en is geschikt voor montage op het kozijn.

De LUXE is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010 + 9006 en de structuurlakken 7016 en 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Schuifhordeur LUXE

 • bij schuifpuien.

Onderhoud

Dit type schuifhordeur vraagt weinig onderhoud en kan (tijdelijk) worden weggehaald door de borgschroeven uit de bovenste (hoge) glijnokken te verwijderen. Het vuil van profielen en gaas kan met een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel worden verwijderd.

Algemeen

Hordeuren laten monteren of zelf plaatsen?

U kunt uw hordeur door ons laten monteren, maar zelfmontage is ook heel goed mogelijk. Voor een doe-het-zelver is dit dankzij de duidelijke handleiding heel makkelijk zelf te doen.

Reparatie hordeuren

Mocht uw hordeur onverhoopt niet goed werken, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. Wij kunnen deze indien nodig laten repareren door de fabrikant. Dan heeft u er de eerste tijd geen omkijken meer naar.

Prijzen hordeuren

Prijzen zijn afhankelijk van de benodigde breedte en hoogte. Vraag naar de vele mogelijkheden in de showroom of neem contact met ons op. Wij kunnen geheel vrijblijvend de situatie bij u thuis komen bekijken om u een goed advies te kunnen geven.

Contact

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 0570-622070, per mail via info@avandermolen.nl of door een bezoek aan onze showroom aan de Holterweg 8a te Deventer.

Meteen een offerte aanvragen? Dat kan!

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Snel een passende offerte? U vraagt het aan door op onderstaande link te drukken

Openingstijden

Maandag: Op afspraak
Dinsdag: Op afspraak
Woensdag: 12:30 – 17:00
Donderdag: 12:30 – 17:00
Vrijdag : 12:30 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 14:00 
Zondag Gesloten