Raamhorren

Op deze pagina leest u meer over de verschillende Unilux raamhorren die wij bieden. Ook leest u meer over toepassing, onderhoud, montage, reparatie en totstandkoming prijzen van deze raamhorren.  Klik op één van de onderstaande raamhorren om naar de informatie op deze pagina te gaan.

Raamrolhor COMFORT

Deze hor is een bijna onzichtbare, maar zeer effectieve oplossing om hinderlijke insecten en/of pollen te weren. Met een cassette van slechts 42,5 mm kan het frame vaak buiten het zicht geplaatst worden, bijvoorbeeld achter de (bestaande) raamdecoratie. De COMFORT kan, omdat de greep aan beide zijden bedienbaar is, ook buiten geplaatst worden. Zowel horizontale als verticale plaatsing is mogelijk. Dit is vooral handig bij hoge ramen: door verticale plaatsing is de raamrolhor dan makkelijker te bedienen. De raamrolhor kan zowel in als op het kozijn geplaatst worden.  Het standaard zwarte gaas zit bij dit model los in de geleiders en is dus NIET WINDVAST. Wilt u een windvaste hor, dan adviseren wij de raamplissé VOORZET UNIT of raamplissé INKLEM UNIT of de SUPER+.

De COMFORT is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010, 9006 en de structuurlakken 7016 en 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Raamrolhor COMFORT

 • bij draairamen die naar binnen of buiten draaien;
 • bij draaikiepramen;
 • bij dakramen en bij schuiframen.

Onderhoud

Dit type hor vraagt weinig onderhoud. Het vuil van de geleiders, cassette en het gaas kan door middel van een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel verwijderd te worden. Eventueel kunnen de geleiders worden gesmeerd met (uitsluitend) siliconenspray. Daarna werkt uw raamrolhor als het goed is weer naar behoren.

Raamrolhor SUPER+

De cassette van deze hor is slechts 46,5 mm. De SUPER+ wordt standaard geleverd met een zogenaamde speedreducer. Dit betekent dat de hor langzaam naar boven oprolt en dus niet met een klap omhoog gaat. De SUPER+ raamrolhor is zeer geschikt voor ramen, waar veel wind is. Doordat het gaas opgesloten zit in de geleiders, is uitwaaien van het gaas niet mogelijk. Dat komt door een onzichtbare RVS-stift in de geleiders. De aluminium cassette is volledig gesloten. De rolhor kan zowel in als op het kozijn geplaatst worden.

De SUPER+ is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010, 9006 en de structuurlakken 7016 en 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Raamrolhor SUPER+

 • bij draairamen die naar binnen of buiten draaien;
 • bij draaikiepramen;
 • bij dakramen en bij schuiframen.

Onderhoud

Dit type hor vraagt weinig onderhoud. Het vuil van de geleiders, cassette en het gaas kan door middel van een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel verwijderd te worden. Eventueel kunnen de geleiders worden gesmeerd met (uitsluitend) siliconenspray. Daarna werkt uw rolhor als het goed is weer naar behoren.

Raamhor vast VOORZETHOR

De VOORZETHOR kan zowel binnen als buiten geplaatst eenvoudig worden uitgenomen door een slim klemsysteem. Fraai vormgegeven profielen, netjes in verstek gezaagd, zorgen voor de stevigheid van de raamhor. Deze raamhor kan alleen op het kozijn geplaatst worden. Het gaas rolt/vouwt niet op en zit altijd, wanneer de hor in gebruik is, voor het raam. De VOORZETHOR wordt geleverd met losse scharnieren en een magneet en is daardoor heel eenvoudig op de dag (= kozijn) te monteren.

De VOORZETHOR is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010, 9006 en de structuurlakken 7016 en 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Raamhor vast VOORZETHOR

 • bij draairamen die naar binnen of buiten draaien;
 • bij draaikiepramen en
 • bij schuiframen.

Onderhoud

Dit type hor vraagt weinig onderhoud. Het vuil van de geleiders, cassette en het gaas kan door middel van een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel verwijderd te worden. Daarna werkt uw raamhor als het goed is weer naar behoren.

Raamhor vast VEERSTIFTHOR

De borstel rondom het profiel zorgt voor een zodanige afsluiting, dat insecten niet binnen kunnen komen. Plaatsing is door middel van een 4-tal veerstiften op de hoogtestijlen heel eenvoudig en ook makkelijk uitneembaar. De raamhor kan binnen en buiten in het kozijn geplaatst worden. Het gaas is in het frame opgespannen. Het gaas rolt/vouwt niet op en zit altijd, als de hor in gebruik is, voor het raam.

De VEERSTIFTHOR is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010, 9006 en de structuurlakken 7016 en 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Raamhor vast VEERSTIFTHOR

 • bij draairamen die naar binnen draaien;
 • bij draaikiepramen en
 • bij schuiframen.

Onderhoud

Dit type hor vraagt weinig onderhoud. Het vuil van de geleiders, cassette en het gaas kan door middel van een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel verwijderd te worden. Daarna werkt uw raamhor als het goed is weer naar behoren.

Raamhor vast INKLEMHOR

De INKLEMHOR is uitermate geschikt voor draaikiepramen van hout, kunstof of aluminium. De hor wordt heel eenvoudig met veerclips in de raamopening geklemd. Het is dus niet nodig om te boren en/of te schroeven. Het raam kan makkelijk geopend en gesloten worden. Bovendien is de INKLEMHOR ook nog een esthetisch verantwoorde keuze. De hor is in maar liefst 9 standaardkleuren verkrijgbaar. Het gaas is in het frame opgespannen. Het gaas rolt/vouwt niet op en zit altijd, als de hor in gebruik is, voor het raam.

De INKLEMHOR is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010, 9006, 8019, 6009, 5011, 9016 en in structuurlak 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Raamhor vast INKLEMHOR

 • bij draaikiepramen.

Onderhoud

Dit type hor vraagt op zich weinig onderhoud. Het vuil kan door middel van een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel verwijderd worden. Daarna werkt uw raamhor als het goed is weer naar behoren.

Raamplissé VOORZET UNIT

De VOORZET UNIT is een strak vormgegeven en vederlicht lopende raamhor. Het gevouwen gaas zorgt voor een muggenvrije nachtrust. Nu is het mogelijk om in stijl te ventileren. De in verstek gezaagde aluminium profielen zorgen voor een luxe uitstraling. Het gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. De raamplissé opent en sluit bijna geruisloos en is met weinig kracht te bedienen. De VOORZET UNIT is geschikt voor montage op de dag (= kozijn). Het zwarte gaas reflecteert niet, waardoor het uitzicht minimaal belemmerd wordt. De raamplissé kan van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden. Standaard wordt een gratis handgreep meegeleverd. Bediening van boven naar beneden is NIET aan te raden in verband met vervuiling en uitzakken van het gaas.

De VOORZET UNIT is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010, 9006 en in de structuurlakken 7016 en 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Raamplissé VOORZET UNIT

 • bij ramen die naar binnen of naar buiten draaien;
 • bij draaikiepramen;
 • bij dakramen en
 • bij schuiframen.

Onderhoud

Het frame kan eenvoudig van de montageclips verwijderd worden om vuil van de raamplissé af te spoelen met leidingwater.

Raamplissé INKLEM UNIT

De INKLEM UNIT is een strak vormgegeven en vederlicht lopende raamhor. Het gevouwen gaas zorgt voor een muggenvrije nachtrust. Nu is het mogelijk om in stijl te ventileren. De in verstek gezaagde aluminium profielen zorgen voor een luxe uitstraling. Het gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. De raamplissé opent en sluit bijna geruisloos en is met weinig kracht te bedienen. De INKLEM UNIT wordt zonder te boren of te schroeven eenvoudig in het kozijn geklemd door middel van veerclips. Daardoor is deze altijd uitneembaar. Handig voor onderhoud. De raamplissé is geschikt voor montage in de dag (= kozijn).

De INKLEM UNIT is leverbaar in de RAL-kleuren 9001, 9010, 9006 en in de structuurlakken 7016 en 9005. Andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

Toepassing Raamplissé INKLEM UNIT

 • bij draaikiepramen.

Onderhoud

Het frame kan eenvoudig van de montageclips verwijderd worden om vuil van de raamplissé af te spoelen met leidingwater.

Algemeen

Raamhorren laten monteren of zelf plaatsen?

U kunt uw raamhor door ons laten monteren, maar zelfmontage is ook heel goed mogelijk. Voor een doe-het-zelver is dit dankzij de duidelijke handleiding heel makkelijk zelf te doen.

Reparatie raamhorren

Mocht uw raamhor onverhoopt niet goed werken, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. Wij kunnen deze indien nodig laten repareren door de fabrikant. Dan heeft u er de eerste tijd geen omkijken meer naar.

Prijzen raamhorren

Prijzen zijn afhankelijk van de benodigde breedte en hoogte. Vraag naar de vele mogelijkheden in de showroom of neem contact met ons op. Wij kunnen geheel vrijblijvend de situatie bij u thuis komen bekijken om u een goed advies te kunnen geven.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via: info@avandermolen.nl of 0570-622070.

Meteen een offerte aanvragen? Dat kan!

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Snel een passende offerte? U vraagt het aan door op onderstaande link te drukken

Openingstijden

Maandag: Op afspraak
Dinsdag: Op afspraak
Woensdag: 12:30 – 17:00
Donderdag: 12:30 – 17:00
Vrijdag : 12:30 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 14:00 
Zondag Gesloten